Русская Уха дома ,как на костре!!!Russian fish soup like a fire!!!
Описание
Уха – национальное русское блюдо, разновидность супа. Версий происхождения этого вкусного блюда много, но с общим целым: слово «уха» корнями происходит от древнеиндоевропейской части *jus, что значит «жидкость» или «отвар». Юшка на рыбе – одно из самых древних блюд русской кухни. Но, несмотря на то, что блюдо и сейчас очень популярно, на момент исторического появления, такое блюдо не было столь уж любимо многими. С 11 по 13 века ухой называли любой суп, без различий его ингредиентов. Именно из-за этого название «уха» как-то расшифровывалось, например, уха куриная или уха рыбная, или уха лебяжья. Начиная уже с 15 века, уха все чаще и чаще подразумевалась как рыбный суп. К концу 17 века закрепилось за ухой именно блюдо из рыбы.
Ukha is a national Russian dish, a kind of soup. There are many versions of the origin of this tasty dish, but with a common whole: the word "ear" comes from the roots of the ancient Indo-European part * jus, which means "liquid" or "broth". Yushka on fish is one of the most ancient dishes of Russian cuisine. But, despite the fact that the dish is very popular now, at the time of its historical appearance, such a dish was not so loved by many. From the 11th to the 13th centuries, any soup was called soup, without distinction of its ingredients. It is because of this that the name "ear" was somehow deciphered, for example, chicken ear or fish ear, or swan's ear. Starting as early as the 15th century, ukha was more and more often referred to as fish soup. By the end of the 17th century, it was a fish dish that was fixed behind the fish soup.
#уха#рыбныйсуп#семга#накостре#рыбныеблюда#кета